HomeContactCautaDownloadForumDespre noiDictionar medicalLink-uri utile
left_image
Main Menu
Home
Contact
Cauta
Download
Forum
Despre noi
Dictionar medical
Link-uri utile
Login Form
Nume utilizator

Parola

Aminteste-ti
Ti-ai uitat parola
Nu te-ai inregistrat inca?
Cont Nou


Clinica de Dermatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova

IN URMA CU 30 DE ANI

Sectia de Boli Dermato-venerologice a Spitalului nr. 2 din Craiova (situata atunci pe Calea Bucuresti nr. 50) a devenit Clinica Dermatologica in 1975, an, in care la Facultatea de Medicina Generala a Universitatii din Craiova aparea disciplina de dermatologie in cadrul programelor de studii a primei promotii de absolventi acestei tinere institutii de invatamant medical romanesc.

Intemeietorul invatamantului universitar dermatologic si primul sef al Clinicii Dermatologice la Craiova a fost domnul Prof. Dr. Alexandru Badanoiu, personalitate marcanta a dermatologiei romanesti.
   Dupa decesul domnului Prof. Dr. Alexandru Badanoiu, in 1986 Dl. Dr. Ion Tolea, care la acea data era director adjunct al Directiei Sanitare Judetene Dolj, prin cumul de functii a devenit si seful Clinicii Dermatologice. La acea data Clinica Dermatologica avea 110 paturi, functiona in doua locatii (pe strada Calea Bucuresti nr. 50 si pe strada Brancusi nr. 16) si apartinea administrativ de Spitalul nr. 2.
   Din efectivul Clinicii faceau parte: Dr. Kursky Valentina, medic primar, doctor in medicina,  Dr. Iuliana Georgescu - medic primar, doctor in medicina, Dr. Lebe Valeriu - medic primar, doctorand, Dr. Toma Dan Mihail - medic primar, doctor in medicina, Dr. Mariana Mateescu - medic primar.

Din 1990 ianuarie, Clinica Dermatologica a fost mutata sub jurisdictia administrativa si in arealul teritorial al Spitalului Clinic Judetean nr. 1 Craiova, ocupand la acea data 3 etaje din blocul construit in acest scop in spatiul din curtea spitalului si avandu-l inca la conducere pe Dl. Dr. Ion Tolea, care din 1991 a intrat in randurile cadrelor didactice ale Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din Craiova ca sef de lucrari la disciplina de Dermatologie, fiind promovat in timp pana la functia de profesor pe care a ocupat-o pana in 2002.

 

Image

ASTAZI

Clinica Dermatologica are numai 50 de paturi (in urma reformelor succesive prin care a trecut ) si ocupa etajul III si o parte a etajului IV a imobilului in care a functionat in ultimii 15 ani, iar colectivul Clinicii este format din :
- Prof. Dr. Irina Stoicescu, sefa Clinicii, medic primar dermatolog, medic specialist anatomopatolog, doctor in medicina
- Dr. Dan Mihail Toma, medic primar dermatolog, doctor in medicina
- Dr. Ion Florea, medic primar, doctorand
- Dr. Virgil Patrascu, sef de lucrari la UMF, medic primar, doctor in medicina
- Dr. Laura Simona Ianosi, medic specialist, doctor in medicina, asistent universitar
- Dr. Alina Maria Vilcea, medic specialist, asistent universitar
- Dr. Loredana Elena Tanase, medic rezident dermatologie, preparator universitar
- Dr. Marius Florin Romanescu, medic specialist dermatolog (cu integrare), doctor in medicina, sef de lucrari la disciplina de fiziologie
- Dr. Ileana Florentina Cristovici, medic specialist dermatolog (cu integrare), doctor in medicina, asistent universitar la disciplina de anatomie.

Image

Conducerea Clinicii Dermatologice este asigurata de:


- Prof. Dr. Irina Stoicescu, sefa Clinicii
- Dr. Dan Mihail Toma, loctiitorul sefului Clinicii
- Dl. Gavrilescu Viorel, asistent medical sef

Activitatea de asistenta medicala a pacientilor spitalizati in Clinica Dermatologica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova nu ar fi posibila fara efortul tuturor cadrelor medicale:
- 19 asistente medicale
- 2 surori medicale
- 3 infirmiere
- 3 ingrijitoare
- 2 ospatare

- 1 registrator medical
   Mentionam ca dintre asistentii medicali 12 sunt asistenti medicali principali: Dinidirica Jana, Cirstina Sofia, Trifan Lidia, Nicu Marinela, Popescu Delia, Protesaru Aurora, Iacob Cecilia, Macrea Daniela, Cretu Cristina si Branzan Delia.

Activitatea Clinicii Dermatologice este foarte diversificata si consta din:
- ingrijirea (consultul si prescrierea medicatiei) pacientilor spitalizati in clinica
- investigarea bolnavilor

- efectuarea a numeroase manevre de electrocauterizari
- criochirurgie
- infiltratii locale intralezionale
- mica chirurgie dermatologica

   Medicii clinicii isi desfasoara activitatea atat la patul bolnavului cat si in sala de electrocauterizare si mica chirurgie a clinicii, acestia fiind ajutati la aceste manevre de asistent principal Cirlugea Mioara si asistent principal Cirtina Elena. In aceste locatii se efectueaza zilnic electrocauterizari si mici interventii de dermato-chirurgie pentru veruci plane si vulgare, papiloame cutanate sau condiloame genitale, angiokeratoame, granuloame piogenice, keratoacantoame, carcinoame bazocelulare, etc.
   Relatiile intraspitalicesti ale medicilor clinicii dermatologice cu toate celelalte clinici si servicii ale spitalului sunt optime si se materializeaza prin numeroase consulturi intersectie pe care acestia le presteaza zilnic ca raspuns la solicitarile clinicilor.

Clinica Dermatologica a fost in ultimul deceniu locul de instruire, specializare si perfectionare profesionala pentru numerosi medici care asigura astazi o asistenta medicala de inalta calitate si profesionalism in toata zona geografica a Olteniei, unii dintre ei ocupand in present functii de conducere in inalte unitati spitalicesti : Dr. Livia Simionescu, sef sectie dermatologie – Spitalul Slatina, Dr. Cornel Tita – sef sectie dermatologie Spitalul Militar Craiova, etc..
   In clinica astazi isi desfasoara activitatea de specializare in dermatologie 6 medici rezidenti (3 de anul V, 2 de anul III, unul de anul II) si numerosi medici rezidenti de alte specialitati (medicina de familie, medicina muncii, boli de nutritie si diabet), al caror numar si durata de instruire variaza de la o perioada la alta.
Mentionam ca in timp in Clinica Dermatologica si-au desavarsit instruirea practica si numeroase promotii de elevi ai celor 4 scoli postliceale sanitare din Craiova (Grupul Scolar Charles Laugier, Scoala Postliceala Cristiana, Scoala Postliceala Sfantul Iosif, Scoala Postliceala Ecologica) care au pregatit numeroase cadre tinere ce vin sa schimbe la locul de munca actuala generatie, unii dintre acestia deja fiind angajati in unitatile medicale din Craiova.
   Personalul didactic din Clinica este implicat in activitatea de instruire a studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie ( Facultatea de Medicina generala, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Kinetoterapie, Facultatea de Asistenti Medicali si Moase), care predau cursuri si conduc sedintele de lucrari practice si seminarii ce se desfasoara in salile de curs si lucrari practice ale clinicii de luni pana vineri in fiecare saptamana a anului universitar.
   In Clinica Dermatologica functioneaza Cercul Stiintific Studentesc de Dermatologie in cadrul caruia studentii tuturor facultatilor sunt antrenati in activitatea stiintifica realizand lucrari stiintifice cu care se prezinta la concursurile si sesiunile studentesti din Craiova si alte centre universitare.

   In Clinica Dermatologica se desfasoara de mai multi ani cursuri de perfectionare postuniversitare, care se adreseaza atat medicilor dermatologi cat si din alte specialitati (medicina de familie, pediatrie, medicina interna, medici de laborator, chirurgi, stomatologi) care se incadreaza in programul Ministerului Sanatatii si Familiei de instruire continua a personalului medical. In ultimi 3 ani au absolvit cursuri cu tematica din domeniul ITS si a patologiei tumorale mai mult de 300 de medici, acestia obtinand la sfarsitul cursului o diploma eliberata de UMF Craiova (fiecare curs a fost creditat de minister cu 25-30 puncte). In luna februarie 2007 se va desfasura la sediul clinicii cursul “Patologie cutanata tumorala” iar in luna martie 2007 cursul ”Clasic si modern in infectiile tegumentului si mucoaselor”, ambele fiind creditate cu cate 30 de credite – responsabil de curs fiind Prof. Dr. Irina Stoicescu, telefon 0251.502.410 sau 0744.270.085.

Clinica este implicata in programul national de tratament al infectiilor cu transmitere sexuala (ITS), in cadrul caruia pacientii respectivi primesc atat medicatia gratuita necesara tratamentului afectiunilor respective, cat si consilierea eficienta a acestora si a membrilor lor de familie, in cadrul cabinetului de consiliere ITS, desfasurandu-si constiincios si cu mare responsabilitate activitatea asistentul principal Uscatu Marian si asistentul principal Danciu Tatiana.
   De asemenea, aferent acestui Cabinet de consiliere ITS, aflat la parterul Clinicii functioneaza si o sala de tratament si recoltare in care se fac gratuit atat recoltari de analize medicale (VDRL, TP.HA, anticorpi antiHIV) cat si tratamente gratiute pentru toti pacientii indentificati cu afectiuni din aceasta grupa, sala in care lucreaza asistent principal Tomacu Mioara si asistent principal Stancu Ruxandra.

Colectivul Clinicii spera ca prin eforturi concertate si prin perseverenta si munca serioasa sa imbunatateasca calitatea asistentei medicale si sa ofere pacientilor maxima eficienta profesionala si suport moral in vederea unei insanatosiri cat mai grabnice.

Sondaj
Ce parere aveti despre acest site?
  
Sectiuni din site
Who's Online
Avem 6 guests onlinebooks

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.